Mindfullnesskurser

Stanna upp en stund Här & NU! – Ta ett medvetet andetag! – Hur har du det just i denna stund?

Mindfulness eller medveten närvaro är en fin metod som hjälper dig att bli mer medveten om ögonblicket – Här & Nu. Metoden går ut på att du stannar upp och lägger märke till det du upplever i stunden. Det kan vara dina tankar, känslor eller sinnesintryck. För mig är mindfulness ett sätt att leva.

Mindfulness kan hjälpa dig att få distans till dina tankar och i stället rikta fokus på nuet och det du vill göra.

I mindfulness uppmärksammar vi det som sker i stunden utan att värdera eller sträva någonstans. När vi stannar upp och riktar vår uppmärksamhet inåt kan det hjälpa oss att bli medveten om saker som vi annars skulle ha missat.  

Det går att träna upp sin förmåga till medveten närvaro. Ofta går övningarna ut på att du fokuserar på dina andetag, hur det känns i kroppen och vad du kan uppfatta med dina sinnen.

Varför ska man träna mindfulness?
Själv började jag öva mindfulness i och med att jag blev utmattad 2012. Jag hade ständigt ett stresspåslag, sov inte och hade mycket smärta i framför allt axlar och armar. Jag minns min första övning som jag fick när jag gick en smärtskola. Att stanna upp och observera 5 ANDETAG. Det kan låta så banalt men det är den övning som jag än idag har mest nytta av och som hjälper mig dagligen att komma in i mitt lugn och ro system.

För mig är mindfulness ett sätt att leva! Allt blir lite tydligare! Vad jag tänker, känner och vad som är värdefullt för mig! När tempot i mina rörelser blir långsammare så lugnar sig sinnet vilket gör att jag får en chans att upptäcka det viktiga här och nu. Jag blir medveten om vad som är viktigt i mitt liv och kan lättare välja att handla utifrån min värdegrund. Att lägga fokus och energi på rätt saker. Att ge mig själv en paus, att stanna upp och tänka efter före så att jag inte styrs av autopiloten. Att tankar är tankar och att jag är mer än så….. Jag får möjligheter att öva på att inte döma och värdera vilket påverkar mitt sätt att vara! Att lättare kunna acceptera det som är i stunden och att släppa taget! Jag lyssnar in min kropp och litar på den! Jag stannar upp i stunden och tar mer hänsyn till mig själv. Är snällare mot mig själv och därmed är jag lite goare mot min omgivning också. Jag blir mindre stressad, orolig och arg. Jag njuter mer av stunden och livet. Jag är mer närvarande med mina nära och kära! 

Många med mig upplever att medveten närvaro är hjälpsamt för att hantera oro, stress och smärta. 

Den ger också en ökad förståelse för oss själva, hur vi fungerar och reagerar i olika situationer. Vi får en ökad flexibilitet som är hjälpsam i vår vardag.

Vårt fokus ökar och hjälper oss när vi behöver rikta uppmärksamhet på det vi vill och behöver göra.

Vi får också en ökad förmåga att stå ut med det som är obehagligt och att kunna hålla en distans till det. 

Jag skulle vilja påstå att det hjälper oss att se och njuta mer av det som är fint och gott i våra liv. Vår omsorg både till oss själva och andra ökar.

Testa du också!

Tillsammans ska vi utforska kraften i närvaro, stärka kropp och själ genom mindful yoga och odla en djupare självkärlek. 🌈✨ Om du längtar efter lugn, balans och en starkare koppling till dig själv, så är detta för dig! 🙏 Ser fram emot att skapa magiska stunder tillsammans. Anmäl dig nu och låt oss starta den här resan mot inre harmoni och mer balans.

Datum: onsdagar kl 18-ca 19.15 den 17/1, 24/1,31/1, 7/2
Investering: 750kr

Anmälan: Ulrica 073/903 64 55 eller mail ulrica@crevia.se
Max 4 deltagare så vänta inte med att anmäla dig!
Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återfås ej vid förhinder att delta.
Swisha anmälningsavgiften som är 300 kr till 073/903 64 55 först när du fått information om att du har en plats.
Betala sedan resterande 450 kr vid kurstillfället.

Anmäl ditt intresse för att få information om kommande mindfulnesskurser!

– både nya fysiska och digitala kurser är på gång!

Du kan när som helst avregistrera dig!

Varukorg

Denna sida använder Cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av Cookies.  Lär dig mer