Vedic Art

Vedic art kurs i Läckeby Kalmar

Alla kan måla!
Vi har all den kunskap vi behöver inom oss!
Vi behöver bara locka fram den!

Vedic art är en modern, svensk metod för konstnärlig och personlig utveckling. Metoden skapades av konstnären Curt Källman. En viktig del i metoden är de 17 Vediska principerna för konsten och livet. Vill du läsa mer om metoden och grundaren så hittar du mer info här: www.vedicart.com

Vedic Art lär inte ut hur man målar – Vedic Art är ett sätt att minnas hur man målar. Skapandet sker utifrån dig själv och din egen rytm. Du målar i din egen takt utan att bli värderad eller bedömd. Fokus ligger på processen och flödet mer än på själva resultatet. Kursen vänder sig till dig som aldrig har målat och till dig som har målat massor.
Alla är välkomna!

Låt din nyfikenhet och lekfullhet vägleda dig att måla. Lek med färg, form och struktur….se vad som händer och låt det som vill komma fram få komma fram på din duk. Måla helt utan krav! Lyssna inåt dig själv och följ med i det som vill hända! Du skapar ditt liv och din konst på ditt eget unika sätt!
De 17 principerna kommer att hjälpa dig att öppna upp ditt seende och att finna ditt eget uttryck.
Du är din egen livskonstnär!

“Konst och liv är så intimt förknippade att det går knappast att skilja åt. Det heter ju konsten att leva.” Curt Källman

DENNA KURS ÄR FÖR DIG SOM:

Vill gå in i måleriets underbara värld och upptäcka ditt egna uttryck, få tillgång till din skaparkraft och öppna upp ditt inre seende!

Vill frigöra dig från begränsande tankar om att det är svårt att måla!

Vill utvecklas både i konsten och på ett personligt plan!

Vill hitta ditt egna unika uttryck!

Vill få in mer kreativitet och skaparglädje i ditt liv!

Vill komma igång med ditt måleri eller ”bara” leka och ha kul i målarflödet!

Är nyfiken på Vedic art?

Vill unna dig själv tid och utrymme för att utforska och utveckla din kreativitet!

För dig som vill vara mer HÄR & NU!

Har du inte gått någon Vedic art kurs väljer du grundkursen. Om du har gått grundkursen kan du välja att repetera grundkursen eller gå fortsättningskurs. 

Grundkurs

Vedic art kurs i Läckeby Kalmar

På grundkursen börjar resan på konstens flod och vi går igenom de 17 principerna steg för steg. Vi gör olika övningar för att förtydliga och lära känna de olika principerna. Vi får uppleva metodens kravlösa förhållningssätt. Vi har alla en egen inneboende skaparkraft som vi får möjligheter att utveckla både i vårt måleri och vårt liv. 
Kursen är 6 hela dagar från kl 11.00 – 17.00 varje dag. Du bjuds på gofika både på fm och em vilket brukar vara mycket uppskattat! Varje dag innebär flera genomgångar av principerna och tillhörande övningarna. Dagar som blandas med genomgångar, eget måleri och tid att ta hand om dig själv. Du har tillgång till trädgård med pool och växthus. En kurs med extra allt för att du ska ha möjligheter att växa och blomma ut.


Fortsättningskurs

Vedic art kurs i Läckeby Kalmar

Fortsättningskursen innebär fördjupning, repetition och poetiska tillägg från Curt Källman till de 17 Principerna. En ljuvlig fortsättning på konstens flod med nya utmaningar och insikter.
Kursen är 6 hela dagar och vi har en genomgång varje dag. Första dagen på kursen börjar vi kl 9.30 och slutar 17.00. Övriga 5 dagar börjar vi kl 10.00 och slutar 17.00 Du bjuds på gofika både på fm och em vilket brukar vara mycket uppskattat! På fortsättningskursen har du fina möjligheter att fördjupa och utvecklas i både konsten och livet på ditt eget unika sätt. Du har mycket tid för att måla men också tid att stanna upp och reflektera över det som är viktigt för dig i både konsten & livet. Underbara dagar där du kan gå ner i varv, gå in i den egen skaparbubbla och njuta av gemenskap. Du har tillgång till trädgård med pool och växthus.
En kurs med underbar “retreatkänsla”

Datum för år 2024

Veckokurs:

Datum: lördag 6/7 – torsdag 11/7 kl
Tid: För dig som går grundkursen är tiderna: 11.00-17.00 varje dag
För dig som går fortsättningskursen är tiderna: 10.00-17.00 varje dag förutom första dagen då vi börjar 9.30

Två långhelger

Datum: 30/8, 31/8, 1/9 + 13/9, 14/9, 15/9
Första helgen genomgång av principerna 1-10, datum 30/8, 31/8, 1/9
Andra helgen  genomgång av principerna 11-17, datum 13/9, 14/9, 15/9
Tid: För dig som går grundkursen är tiderna: 11.00-17.00 varje dag
För dig som går fortsättningskursen är tiderna: 10.00-17.00 varje dag förutom första dagen då vi börjar 9.30

Investering

Kostnad för hela Vedic Art kursen är 4500 kr
Du bjuds på gofika både på fm och em vilket brukar vara mycket uppskattat!
Betala 1000 kr i anmälningsavgift via swish 073/903 64 55 Ulrica Vedin (återfås ej vid förhinder att delta).
Betala anmälningsavgiften först när du fått en bekräftelse av att du har en plats.
Vid första kurstillfället betalas sedan resterande 3500 kr.

Boka din kurs

Boka dig till Vedic art grundkurs eller fortsättningskurs (6 dagar), via e-post ulrica@crevia.se eller telefon 073-903 64 55. Om du skickar ett mail ange ditt telefonnummer. Vi bekräftar alla bokningar via e-post eller telefon. Max antal är 4 personer så vänta inte för länge med din anmälan!

Var är kursen?

Ateljé CREVIA, Växthusvägen 7 i Läckeby.

Kommer du långvägar ifrån och vill bo i närheten finns ett mysigt Bed & Breakfast i Rockneby ca 5 km från ateljén. I Kalmar som ligger 1,5 mil ifrån Läckeby finns många bra boende alternativ. Det går buss till Läckeby från Kalmar.

Att tänka på:

Du tar själv med din lunch. Pizzeria och mataffär finns mycket nära. Det finns micro och kylskåp. 
Du kommer ha tillgång till vår fantastiska pool så glöm inte badkläder

Det material du vill använda tar du själv med! Det finns akrylfärg, målarduk på metervara eller uppspänd, finare papper, penslar, rollrar att köpa till bra priser i ateljén. Det finns möjligheter att besöka ateljén för att handla ditt material innan kursstart. Vi har öppet varje onsdag kl 18-20 eller kontakta oss för att boka en tid som passar dig.

Tips på material att ta med på kursen:

 • Att måla med; Penslar av olika storlekar, spatlar, rollrar, svampar etc
 • Att måla på; Målarduk på rulle, canvas,  pannå, kartong, tapet, fint papper, brädor etc
 • Akrylfärg
 • Tygtrasor
 • Kläder att måla i
 • Sprayflaska (finns om du vill låna)
 • Tejp
 • Lim
 • Sax
 • Blyertspenna
 • Färgpennor, kritor
 • Skissblock
 • Anteckningsblock
 • Badkläder, handduk och yogamatta kan vara fint att ha med.
Vedic art kurs i Läckeby Kalmar
Vad säger tidigare kursdeltagare?

Mycket bra! Otroligt utvecklande på så många plan. Bra tider, vacker miljö, gillar upplägget med två helger. Det som varit extra bra för mig är att få reflektera tillsammans med dig och de andra deltagarna och känslan av retreat fast man har åkt hem på kvällen. Du är bäst Ulrica! Tack för allt! Det jag tar med mig från dessa dagar är att allt är i rörelse och att vi aldrig sluta utvecklas i både konsten och livet.

Väldigt bra. Härlig miljö. Lugnt och rogivande. Extra bra med liten grupp. Lärt mig mycket i genomgångarna både om mig själv och i måleriet. Ska nu försöka måla lite varje dag och börja med dagbok.

Det som varit extra bra är din personliga värme, inlyssnande och ditt välkomnande, miljön, gott om tid för målande, poolen, fikat, få deltagare. Det jag tar med mig från dessa dagar är att det är ok att vara i stunder av stopp att våga prova det som kommer till mig. Att lyssna inåt.

En Vedic Art utbildning som gett så otroligt mycket både i livet och målningen! Tack bästa Ulrica för ditt tålamod, generositet och tillit!

Jag uppskattade friheten i arbetet och möjligheten att ta till mig de 17 principerna i min egen takt och på mitt eget sätt. Kursen motiverade mig, som inte målat tidigare, till att våga prova och utforska utan att ha tillgång till tekniker eller erfarenhet.

Det var en lugn tillåtande öppen atmosfär. En fin ateljé. Jag kände mig väl omhändertagen. Metoden gav en reflekterande och filosofiskt sätt att se på skapandet och skapandeprocessen. En friare känsla relaterat till målningen.

Stort tack för nya perspektiv på principerna och framförallt möjligheten att få reflektera tillsammans med dig om stort och smått! Det bär jag med mig mest av allt. Vilken lyx! Varje gång jag “utsätts” för principerna får jag nya tankar om hur tätt skapandet och livet hänger ihop. Den tillåtande stämningen hemma hos dig och i ateljén skapar verkligen en så god miljö för detta! Miljön är underbar liksom fikat!

Så skönt med en liten grupp. Jag kände mig trygg här. Kommer gärna tillbaka igen! Har lärt mig mycket nytt!

Vedic art kurs i Läckeby Kalmar

Varje gång jag håller i dessa kurser förundras jag över hur fin och hjälpsam denna metod är för både konsten & livet! Vi får principer med tillhörande övningar som hjälper oss att öppna upp vår inre skaparkraft och glädje. Det är en metod som underlättar vår skaparprocess samtidigt som den hjälper oss att utvecklas både i vårt måleri och vårt vardagsliv. 

Ordet “Vedic” kommer från det indiska sanskritordet “Veda” som betyder kunskap eller visdom. Grundsynen inom Vedic Art är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln. Måleriet är ett viktigt redskap för att plocka fram dessa inre resurser, så att de kan användas på ett konkret sätt i livet och konsten.

Som en deltagare sa klokt sa så är det en väl värd investering i sig själv ♥️ …..både för konsten & livet!

Varukorg