Balans och närvaro i livet

Balans mellan aktivitet & vila!

För många av oss kan det vara en utmaning att upprätthålla balansen mellan arbete, fritid och personlig utveckling. Först behöver du bli medveten om vad som stressar dig och vad du kan göra för att minska stressen i din vardag. Det är inte alltid så lätt och ibland behöver vi ta hjälp!

Som din coach hjälper jag dig att hitta hjälpsamma verktyg för att minska din stress så att du kan leva mer utifrån det som är viktigt och värdefullt för dig!

Vad är stress?

Gemensamt för oss alla är att stressreaktionen sker i kroppen och att den utlöses av att hjärnan uppfattar ett hot. Våra kroppar fungerar fortfarande som om vi levde på savannen bland vilda djur, därför gör sig kroppen redo för kamp eller flykt. Det har vi inte så stor nytta av när ”hotet” i dagens samhälle oftast beror på andra orsaker så som t ex ökad belastning i arbetslivet och/eller i familjelivet, en fulltecknad kalender utan återhämtning och höga yttre och inre krav som är svåra att uppnå.

“Det är inte farligt att ha mycket att göra men det är
farligt att inte få återhämtning!” /Ulrica

Tecken på att du mår dåligt av stress

 • Du har svårt att koppla av och kan ha svårt att somna. Du vaknar tidigare än du ska utan att kunna somna om. Du kan också vara trött på morgonen, även när du sovit tillräckligt länge och ostört flera nätter i rad.
 • Du tycker att tiden inte räcker till. Då är det vanligt att välja bort vila och sådant du mår bra av.
 • Du har svårare att koncentrera dig och kan få dåligt minne.
 • Du blir lätt irriterad och otålig över småsaker. Du kan också fastna i negativa tankar och kan känna oro eller ångest. En del kan känna sig likgiltiga för vad som händer omkring dem.
 • Du får ont i magen och huvudet. En del kan få hjärtklappning och svårare att andas ordentligt. Du kan också få ont i kroppen av att du är spänd. Du får lättare infektioner.
 • Du känner dig nedstämd och trött och undviker kontakt med vänner och tappar lusten för sex.
 • Du behöver alkohol, nikotin, koffein eller sömnmedel för att orka med 

Viktigt med balans mellan vila och aktivitet

Hjärnan och resten av kroppen klarar inte hur mycket stress som helst. Du behöver få tid att vila och samla ny kraft för att kroppen och hjärnan ska fungera som de ska. Vad som är balans i livet och återhämtning är olika för oss alla! Du behöver hitta ditt unika sätt för att få det att fungera över tid.

Coaching

Coaching för dig som:

 • Vill förebygga och hantera stress
 • Har utmattningssyndrom eller utmattningsdepression
 • Har en NPF diagnos och inte får ihop din vardag
 • Vill skapa hälsosamma rutiner och vanor
 • Vill starta en förändringsprocess
 • Har fastnat i negativa tankar
 • Vill hantera oro och ångest
 • Har sömnsvårigheter
 • Vill bli utnyttja dina resurser och styrkor fullt ut
 • Vill fokusera på det som är viktigt och meningsfullt
Coaching mindfulness
Behöver du hjälp så finns jag här för dig!

Jag har mycket kunskap och många utbildningar som är av stor betydelse för att kunna möta, förstå och hjälpa människor i deras vardag –
MEN att möta människor med värme, tillit och respekt och med ett äkta genuint intresse och engagemang är det viktigaste i mitt möte med dig.

Hur vet jag om detta är något som passar mig?

Eftersom personkemi och tillit är så viktigt för att coaching skall fungera bra så erbjuder jag ett kostnadsfritt samtal så att vi tillsammans kan utforska om detta kan vara hjälpsamt för dig.

Samtalet sker via telefon och är ca 20 min. När du bokar ett kostnadsfritt samtal får du ett mail med förslag på telefontid.

Vill du boka coachning så går du till webbutiken och gör din beställning. Observera att du kan köpa ett tillfälle eller flera olika coachingpaket. Vill du boka ett fysiskt möte skickar du ett mail med din önskan. Betalningen sker på plats.

mind body soul

Du kan själv välja om du vill ses fysiskt i min ateljé CREVIA i Läckeby eller om du föredrar onlinemöte. Coaching på distans är mer nära och kraftfullt än vad man kan tro. Det är förstahandsvalet för många som vill ha en praktisk lösning. Vi möts via videosamtal utifrån den teknik som passar dig.

Det vore en ära att få möjligheten att hjälpa dig
i din förändringsprocess – 
i riktning mot det som är viktigt och värdefullt för dig!

Mindfulyoga gratiskurs

Prova gärna Mindful yoga för att se om det kan vara ett hjälpsamt verktyg för dig!

Själv börjar jag min morgon med detta pass! Kanske är det en fin ny rutin även för dig?

Mindful yoga är en mjuk yoga där samspelet mellan rörelser och andning ökar din närvaro och koncentration. Mindful yoga är för oss alla! Du kan göra yogan sittande på en stol eller i yogaställning på golvet. Mindful yoga stärker kroppen och alla dess funktioner. Den möjliggör ökad inre kontakt och insikt, fysisk flexibilitet, mental avslappning samt aktivitetsbalans i vardagen. Många upplever minskad stress och oro, förbättrad sömn, ökat välbefinnande och ökar hanterbarhet av smärta.

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev!
Inspiration för
KONSTEN & LIVET!

Du kan när som helst avregistrera dig!

Varukorg