Intuitiv målarkurs en 4-stegsmetod

Intuitiv målarkurs en fördjupningskurs, kvällskurs onsdagar kl 18-20

Detta är en kvällskurs då vi vid 6 tillfällen träffas i min rofyllda och inspirerande ateljé, CREVIA, i Läckeby. Vi kommer utforska färg, form och struktur på ett kravlöst och roligt sätt. Du kommer få ta del av hela min målarprocess, min 4-stegsmetod.
Varje tillfälle inleds kl 18.00 med en kort mindfulness övning för att landa in i oss själva och sedan har vi en genomgång av kvällens tema ca 10-20 min. Du kommer få övningar att göra vid varje tillfälle som kommer hjälpa dig att utveckla ditt intuitiva måleri och leda dig framåt från en bakgrund till en färdig målning.

Det intuitiva måleriet handlar om att släppa taget och följa flödet i stunden. Här och Nu. Att nyfiket utforska det som vill komma fram på målarduken och att låta känslorna vara vägvisare i målarprocessen. Man kan säga att det är som att måla en berättelse! När vi vänder fokus inåt, släpper på prestation och krav att det ska bli på ett förutbestämt sätt – skapas magi. Att måla från sitt hjärta! Alla kan det!

Intuitivt måleri är en form av skapande meditation. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att måla. Motivet måste inte föreställa något, det kan vara ett virrvarr av färger och former. Allt är tillåtet och har betydelse för nästa steg. Visst låter det underbart? Häng med på en spännande resa med dig själv i färgernas magiska värld.

Under kursen kommer du få inspiration och vägledning samt individuell handledning i intuitivt måleri. Har du gått kurser i Intuitivt måleri hos mig tidigare får du handledning utifrån där du befinner dig i din process och utifrån dina behov så att du kan utvecklas i din takt.
Du kan gå kursen om och om igen! Att börja på en ny målning är en ny magisk resa i både konsten & livet.

Plats: Ateljé CREVIA, Växthusvägen 7 i Läckeby

Datum för 2024:
Vårens kurs: 28/2 + 6, 13, 20, 27/3 + 3/4
Höstens kurs nr 1: 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11
Höstens kurs nr 2: 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 11/12, 18/12
Om du skulle vara sjuk vid något av dessa tillfällen finns möjligheter att delta digitalt och lyssna på genomgången.

Vad ingår: Allt material och fika
Investering: 1850kr
Tänk på att ha kläder du kan måla i.
Antal deltagare: max 5 personer
Anmälningsavgiften är 650kr som du swishar till 073/903 64 55 när du fått en bekräftelse på att du har en plats. Resterande 1200kr betalas vid första kurstillfället. Anmälningsavgiften återfås ej vid förhinder att delta.

Vad säger deltagarna?

“Det har varit så fint att få möjligheten att vara i din ateljé och både skapa och vara i ett härligt sammanhang! Att snart färdigställt 2 fina, coola, läckra tavlor som berättat så mycket för mig 🙂 Nu ska jag skapa lite hemma “hitta mig” i skapandet, men var så säker: Jag kommer tillbaka”

“Denna kurs har gett mig styrka och att våga lita på att jag kan. Att se en bild/en berättelse komma fram och att man kan både se och tolka allt som kommer upp. Kursen har gett mig både tålamod och att vara envis och att släppa fram mitt egna flöde. Glädje i hela kursen och harmoni!”

” Tacksam både mot dig och mig själv (som tog mig tid). Stort tack för all inspiration och ditt härliga sätt att vara. Det kommer absolut blir fler gånger hos dig.”

“För mig har det varit viktigast och mest värdefullt att få vara i denna mysiga och kreativa gemenskap. Du är verkligen bra på att sprida energi & posivitet till din omgivning. Har fått en ny skjuts att komma igång och måla mer igen. Bra tips på vägen har jag fått som jag känner att jag kan få nytta av framöver.”

”Så härligt att botanisera och testa alla olika färger och kulörer, och material. Att måla i lugn och mysig miljö med likasinnade är rofyllt.”

“Det är alltid lika ljuvligt att vara här i denna miljö. Ett andrum i vardagen. Ditt smittande lugn och skratt förstärker upplevelsen!”

“Underbart med tid att meditera och varva ner innan varje gång så att man får landa. Släppa kontroll och våga testa -du kan alltid måla över! Kravlöst skapande och varm gemenskap! Önskar att varje tillfälle var längre!”

”Har varit SÅ bra!” ”Så positiv atmosfär/energi. Nya genomgångar men man har ändå kunnat låta allt sjukna in i den takt det har behövts.Tror att det var därför de två sista gångerna gick så snabbt. Allt sjönk in och man försvann i två timmar.”

” Jättemysig kurs. Har lärt mig så mycket”

” Skön atmosfär att få komma hit och bara vara, få tillgång till att prova färger & redskap- Att slippa behöva prestera. Det blir så tydligt att jag är här för MIN skull, inte för att ”klara kursen” Du Ulrica är så lyhörd & tillåtande. Tiden går fort, verkligen mindfulness.”

” Upplägget. Livet och målningen. Läraren”

“Inspirerande, lekfullt, kravlöst” “Bra med liten grupp”

“För mig var detta kvalitetstid & något att verkligen se fram emot” “Så glad att jag fick ett infall” “Kommer rekommendera till vänner och kunder”

“Kursen har gett mig en oerhörd bra kännedom om hur själva skapandet av olika sätt kommer fram” “Min resa har varit spännande och utforskande, väckt mycket nya intryck och idéer”

“Jag känner att det finns nått i det här som är värdefullt för mig. Så tacksam för det som varit de här gångerna och ser fram emot nästa omgång. Tack Ulrica för stödet och att du verkligen SER oss alla i gruppen”

“Roliga målarkvällar med färg och form och jättegod fika. Synd att tiden går så fort när man målar.”


Varukorg