Självmedkänsla - selfcompassion

Vad är Self-Compassion/självmedkänsla?

Det är förmågan att bemöta sig själv med vänlighet, förståelse och medkänsla. Det handlar om att vara snäll mot sig själv på samma sätt som du skulle vara mot en nära vän i tider av svårigheter. Det är att uppmuntra dig själv, sätta ord på dina känslor och vara din egen bästa supporter.

Självmedkänsla består av 3 delar:

  • Medveten närvaro – mindfulness: vi ser verkligheten som den är utan att dömma och värdera
  • Vänlighet: vi är snälla mot oss själva
  • Delad mänsklighet: vi tar in att vi inte är ensamma

Självmedkänsla behövs särskilt i svåra stunder och uppstår ur hjärtat av mindfulness. Att öva själv självmedkänsla kommer att hjälpa dig att bemöta dina utmaningar med mer vänlighet och medkänsla. Det kommer att främja ditt välbefinnande, öka din självkänsla och hjälpa dig att skapa en mer positiv och balanserad livsstil. Du kommer helt enkelt bli lite snällare mot dig själv och därmed mot alla andra. Vi behöver ta hand om oss själva för att orka ge kärlek och stöd till andra människor.

Självmedkänsla selfcompassion

Bröstet är centrum för din andning och är hjärtats centrum. här finns källan till kärlek & medkänsla!

En kort övning:

Sätt dig bekvämt till rätta. Slut dina ögon mjukt. Ta kontakt med ditt andetag.

Lägg mjukt dina händer över bröstet och se om du kan tillåta dig att känna precis vad du känner i just detta ögonblick.

Var alltid vänlig och kärleksfull mot dig själv!

Vägen till Välbefinnande och Personlig Utveckling”

Som din coach är mitt mål att stödja dig på din resa mot välbefinnande och personlig utveckling. En viktig komponent i detta arbete är att utveckla självmedkänsla, som är en av nycklarna till att uppnå dina mål och trivas i livet.

Välkommen till en resa mot en mer kärleksfull och stöttande
relation med dig själv.

ta hand om dig
kostnadsfritt coachingsamtal

Eftersom personkemi och tillit är så viktigt för att coaching skall fungera bra så erbjuder jag ett kostnadsfritt samtal så att vi tillsammans kan utforska om detta kan vara hjälpsamt för dig. S

Samtalet sker via telefon och är ca 20 min. När du bokar ett kostnadsfritt samtal får du ett mail med förslag på telefontid.

Vill du boka coaching online så går du till webbutiken och gör din beställning. Observera att du kan köpa ett tillfälle eller flera olika coachingpaket. Vill du boka ett fysiskt möte skickar du ett mail med din önskan. Betalningen sker då på plats.

Varukorg