Ungdomskurs i intuitivt måleri

Intuitivt måleri för dig som är mellan 12-15 år.

Intuitivt måleri handlar främst om att släppa taget och låta det som vill hända på din målarduk få uppstå mer av sig självt. Att inte i förväg bestämma vad målningen kommer föreställa. Att tillåta dig att nyfiket undersöka vad du tycker om eller inte tycker om utan att döma och värdera. Att vara öppen och öppna upp ditt seende! Att leka och utforska med färg, form och struktur är ett ljuvligt sätt att måla som alla kan! Ett sätt att vara Här & Nu! att hitta ditt unika uttryck! Att hitta din magi och strålarkraft! 

Upplägg av kursen

Vi träffas under 4 fredagar mellan kl 15.00-16.45 och njuter av färg, form och struktur på ett lekfullt & kravlöst sätt. Du kommer få mycket inspiration och sedan hitta ditt egna fantastiska sätt att skapa målningar. Varje tillfälle inleds med en gemensam genomgång kl 15.00 och mellanmål. Vi avslutar alla tillfällen vid 16.45. Vi träffas varannan fredag men observera att det kan skilja sig något om det är lov.

Du kommer få inspirationsövningar att göra vid varje tillfälle som kommer hjälpa dig att utveckla ditt intuitiva måleri och leda dig framåt från en bakgrund till en färdig målning. Sista tillfället fira vi våra målningar och oss själva med en liten mini vernissage då vi skålar i cider/saft.

Plats:Ateljé CREVIA, Växthusvägen 7

Datum för år 2024:
4 tillfällen fredagarna kl 15 – 16.45.
Datum: 19/1, 2/2, 16/2, 1/3
Datum: 12/4, 26/4, 10/5, 17/5
Datum i höst: 4/10, 18/10, 8/11, 22/11

Investering: 950kr
Vad ingår: Allt material och mellanmål
Tänk på att ha kläder du kan måla i.
Antal deltagare: max 5 personer
Anmälan: Anmäl dig genom att maila ulrica@crevia.se. När du fått bekräftelse på att du har en plats betalar du in anmälningsavgiften på 300 kr via swisch till Ulrica Vedin 073/903 64 55. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid förhinder att delta. Resterande 650kr betalas vid första kurstillfället i ateljén.

Vad säger ungdomarna om kursen?

“Jag har lärt mig att våga chansa med att göra saker och att det inte kan bli fel!”

“Jag tyckte om det här 100/100. Det var bra med plats och man kände sig säker”

” Det har varit bra och inspirerande. Jag skulle varmt rekommendera kursen. Jag har fått lära mig några tekniker och sätt i konsten på ett annat sätt. Det är bra att man får fika ifall man är hungrig eller sugen och det är gott. Du är trevlig och snäll också. Jag tyckte om det mycket!”

“Konst är nog mitt liv (just nu). Jag gillar allt på kursen. Jag kommer sakna allt och alla.”

“Allt var superbra! Jag älskar denna kursen och vill gå många andra gånger! Tack så mycket”

“Jättekul har det varit! Jag målar mer och mer nu”

” Det är kul och roligt”

“Roligt och utvecklande”

“Jag har lärt mig att bli bättre på att använda mig av vad som är runt mig när jag målar! Det har varit roligt och pratsamt! Det näst bästa var nog faktiskt fikat.”

” Det bästa med kursen är att man får måla vad man vill!”

“Kursen har varit bra och jag har haft jätteroligt”

“Jag har haft mycket trevligt. Jag tar med mig är att jag inte behöver ha en plan innan jag börjar måla. Det får istället komma till mig …processen, vilket gör det mer roligt och spontant att måla med färg.”

“Jag har haft det bra. Jag har lärt mig mycket. Jag älskar dina målarkurser och vill gärna gå på fler.”

“Kursen har varit jätterolig! Jag tyckte om när du gick igenom hur man kan fortsätta sin målning med bilder och lappar”

“Kommer måla mer nu!”

” Vi har fått lära oss väldigt mycket! det har varit bra för mig”

Varukorg