Balans i konsten & balans i livet!

Att uppnå balans är inte alltid så lätt! När det händer känner man det tydligt! En känsla av att allt blir lugnt inom en! En känsla av välbefinnande och lycka och att allt känns bra infinner sig. Det kan kännas i hela kroppen.

Men vad är då balans? och Hur når man dit?

Balans något väldigt individuellt. Det som skapar balans för mig kanske inte gör det för dig och tvärt om. Förs och främst behöver vi själva bli medveten om vad det är som gör att vi har balans i vårt liv och i vår målning. Det är bara vi själva som vet. Att lyssna inåt till sin inre röst, till sitt hjärta är nummer ETT. För att komma i kontakt med vår inre stämma behöver vi stanna upp, stilla kroppen och sinnet, vara medvetet närvarande i nuet och vara öppen för den inre röst. Det kräver mod att våga. Att våga bara vara Här & Nu med sig själv.

Ställ dig frågor vad som är viktigt för dig li livet, i målningen? Vad behöver du göra annorlunda? Finns något du kan plocka bort? och finns det något som du kan lägga till som skapar balans i livet och i målningen?

Det är inte farligt att vara aktiv och göra mycket olika saker men däremot att inte få återhämtning skapar stress och ohälsa. Att hitta sitt eget LAGOM kan kännas både tråkigt och svårt när det finns så mycket du vill och måste göra. Att se vad det är som gör att du får återhämtning är dock det absolut viktigaste för att komma i balans. Vad som är återhämtning är också individuellt så du behöver själv utforska det. Själv finner jag oftast min återhämtning i att måla, att vara i min trädgård eller ute i naturen, att meditera och yoga. Men även det vi ibland upplever som återhämtning kan ibland skapa stress så det gäller att vara medveten om vad som ger återhämtning och balans just nu.

När vi ser på olika våra målningar kan vi uppleva balans eller obalans vilket kan vara påverkat av vår egen känsla av att vara i balans. Så att vara medveten om vår egen upplevelse av balans är hjälpsamt i både våra liv och i vårt måleri. Detta med balans är ofta en långvarig process och kräver mycket arbete i både konsten & livet. Kan du känna igen dig?

Att måla kan vara som att coacha sig själv. Att måla kan ge dig en klarare och tydligare bild av dina tankar, känslor och vart du är på väg i ditt liv. Ett fint sätt att ärligt möta dig själv och låta det som finns i djupet av ditt hjärta komma fram på vår målarduk. Att måla kan hjälpa dig att bli medveten om vad som är viktigt och värdefullt för dig, att upptäcka nya sidor hos dig själv och att utvecklas, att bearbeta saker som finns under ytan och behöver komma fram, att få återhämtning och komma i balans.

Jag finns här som kreativ coach om du behöver!

Coaching är en kreativ process där dina 
styrkor lyfts fram och där du själv får möjligheten att bli medveten om vad som är viktigt och värdefullt i ditt liv 
så att du därefter kan skapa din 
egen magiska väg i både 
konsten & livet!

Önskar dig en fin helg!
/kram Ulrica

Varukorg