Kreativitet och hälsa hör ihop!

Mitt mission är att inspirera och guida dig till ett mer kreativt, närvarande och balanserat liv utifrån det som är meningsfullt och viktigt för dig – där din värdegrund är din kompass. 

Jag tror på ett Holistiskt synsätt som innebär att se människan som en helhet, där sinne, själ och kropp är sammankopplade och påverkar vår hälsa. Genom att se till helheten kan vi uppnå och främja hälsa och välmående på lång sikt.

MIND
Alla har vi självkritiska och negativa tankar. Det är lätt att fastna i dessa tankar och låta dem styra och påverka vårt liv.  Dessa självkritiska tankar begränsa och hindra oss ofta från att leva det liv vi drömmer och längtar efter. Det går att förändra vår relation till dessa tankar. I stället för att låta dem kontrollera oss så kan vi lära oss att välja vilka tankar vi väljer att lyssna och agera på. När vi ändrar vårt ”mindset” hjälper det oss att fokusera på det som är viktigt och meningsfullt i våra liv så att vi kan följa vår livsväg och leva vårt drömliv. 

SOUL
När vi kommer i kontakt med vårt hjärtas röst och vår inre intuition bli vi trygga, lugnare, starkare och litar mer på oss själva. Det skapar en inre harmoni som även syns på utsidan. Att varje dag checka in med sig själv stärker vår förmåga att vara i kontakt med oss själva vilket skapar förutsättning för att kunna bli medvetna om vår egna livsväg.

BODY: 
Kroppen mår bra av att vara i rörelse. Att vara i rörelse har goda effekter på vår hjärna, kropp och vår kreativitet. Lyssna in vad din kropp behöver just nu. En långpromenad i lugnt tempo, en snabb kort promenad, ett gympass, dansa, yoga eller måla på ett stort format eller ett litet format.

KREATIVITET & HÄLSA
Jag vet själv hur kraftfull kreativitet är. Den har hjälpt mig ut ur ett tillstånd av utmattning till en mer energifylld, meningsfull och balanserad vardag. Min kreativitet hjälper mig ständigt att vara mer närvarande i livet, och tydliggöra min livsväg. Den hjälper mig när allt känns jobbigt och svårt. När jag precis som alla andra tvivlar på min egna förmåga. Den hjälper mig att se fler möjligheter, att prioritera så att jag gör fler kloka val och kommer närmre mina drömmar och mål i livet. 

Kreativitet och hälsa hör ihop. Att uttrycka sig kreativt oavsett om det är genom tex konst, musik, dans, skrivande, matlagning, trädgårdsskötsel eller andra former av kreativt uttryck ger en känsla av mening, tillfredsställelse och berikar vårt liv.  Kreativitet fungerar också som ett verktyg för att hantera stress, minska ångest och depression samt främja vår mentala hälsa och skapa meningsfulla sociala sammanhang.

Kreativitet är en gåva som vi alla bär inom oss. När vi väljer att odla den, kan den leda till underverk. Så låt oss inte tysta ner våra idéer eller begränsa vår fantasi och kreativa förmåga. Låt oss istället omfamna kreativitetens kraft för i dess magi finner vi oss själva och en värld full av möjligheter. Den öppnar upp vårt hjärta och hjälper oss att nå vår livsväg, vårt drömliv.

MITT SOUL GOAL
Min mission är att inspirera och guida dig till ett mer kreativt, närvarande och balanserat liv utifrån det som är meningsfullt och viktigt för dig.

Varukorg