Måla från ditt hjärta & var mer i nuet!

Blogginlägg från hängmattan i ett soligt och varmt Småland! Idag är första dagen på min fyradagars kurs ”Måla från ditt hjärta & var mer i nuet!”  Det är spännande då jag både leder och själv deltar i kursen ?. Detta är en kurs som jag har skapat och som har sin grund och inspiration från ACT (Acceptance & Commitment Therapy) (ACT handlar väldigt förenklat om att identifiera vad man tycker är riktigt viktigt i livet och att ta faktiska, konkreta steg (beteende) i riktning mot det man tycker är viktigt i livet), mindfulness samt intuitivt måleri och Vedic art.  

Idag har vi fått tid att umgås mycket med oss själva (hur ofta gör vi det?) Att ta tid till att nyfiket undersöka vad som är viktigt i livet och i vårt måleri? Att våga blomma ut! Tro på oss själva och rikta kärleksfull vänlighet mot oss själva ( detta är oftast självklart att vi gör för och mot andra men inte till oss själva- så galet!)

Mina frågor till mig själv och mina reflektioner under dagen:

❤️ Att skrivna ord på papper för hand ger mig en annan och mer betydelsefull känsla än att skriva på mobilen/datorn, det jag gör precis just nu ?

❤️ Varför är det viktigt för mig att måla med många och starka färger? Vad betyder olika färger för mig? Hur påverkar färg mig? Vad vill jag med min konst?

❤️ Testade att måla en målning i ljust, en i mörkt, en i pastell, en i jord/naturfärger och i starka färger! Skrev ner mina reaktioner hur det kändes och hur det påverkade mig! Intressant  och hjälpsamt för mig att komma till min kärna /mitt hem/ mitt inre kring vad som är viktigt för mig och vad jag vill förmedla med min konst!

Tacksam för att jag följer mitt ❤️

Tacksam för allt jag har att dela med mig av ❤️

Tacksam för allt jag får lära mig om mig själv och livet ❤️ av att vara Här och Nu i livet!

Tacksam för gemenskapen ❤️

Ha en skön kväll! Jag fortsätter att njuta i hängmattan en stund till!

Varukorg