Bjud in Varsam lätthet i måleriet & livet!

Jag gav mig själv en utmaning att börja teckna mer. Dels för att det är enkelt att ha ett block och penna/kol liggandes framme så att jag får in mer daglig kreativitet i mitt liv. Just nu är jag mycket i min vänstra hjärnhalva med organisera, planera och strukturera upp för kurser och massa annat så jag kände att jag behövde hjälpa mig själv att vara mer i den högra hjärnhalvan, mer i ett kreativt flöde och nyfiket undersökande.

Först kändes min utmaning helt fel då jag genast fick tankar om att jag inte kan teckna! Jag har ju mitt hjärta i färgernas mångfald och magiska värld så varför utsätter jag mig för detta? Intressant tänkte jag! Men kvinnor dyker ju ofta upp i mina målningar så varför inte börja där? Detta kan ju vara bra att öva upp mitt seende tänkte jag. Jag kände snabbt att teckna med enbart blyerts blev för kravfyllt och stoppade mitt flöde. När jag började testa med kol blev känslan annorlunda. Här kunde och behövde det inte bli så precis, så perfekt vilket hjälpte mig. Helt plötsligt var det riktigt roligt. Det blev också väldigt tydligt att när jag tecknade med mindre ansträngning, inte kämpade så hårt blev det roligare och lättare. Att inte alltid göra och kämpa mer leder inte alltid till bättre resultat! Att göra med hjärtat och med lite mer varsam lätthet var hjälpsamt för mig 🖤

Varukorg